Vývar se špenátovým svitkem
Potřebujeme:
- 100 g hovězí maso s kostí
- 20 g Ramy s máslovou příchutí
- 2 vejce
- 30 g polohrubé mouky
- 80 g čerstvého špenátu
- Pažitka, sůl
Postup:
Vypraný špenát spaříme ve vařící vodě. Scedíme a vodu ze špenátu ještě důkladně vymačkáme. Prolisujeme ho a zamícháme do hmoty na svitek, kterou si připravíme utřením Ramy se žloutky a solí. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme do žloutků utřených s Ramou a solí a při pozvolném míchání přidáme mouku. Připravenou hmotu vlijeme do pekáčků vymazaných tukem a vysypaných moukou, rozetřeme a pečeme v mírné troubě. Do růžova upečený svitek nakrájíme na malé kousky a před podáním vložíme do vývaru. Polévku ozdobíme omytou nakrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou.