Velikonoční salát z vajec
Potřebujeme:
- 9 vajec
- 2 hlávkové saláty
- 1 svazek ředkviček
- 100 g šunky
- 1 bílý jogurt
- 4 vařené brambory
- 4 sterilované okurky
- sůl
- citrónovou šťávu
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme, jedno vejce si necháme na ozdobu. Přidáme jeden na nudličky nakrájený hlávkový salát, nadrobno nakrájené ředkvičky, šunku, na kostičky nakrájené brambory a okurky. Vše promícháme, spojíme jogurtem, dochutíme solí a citrónem a necháme chvíli odležet v chladu.
Vychladlý salát dáme do mísy, ozdobíme lístky druhého hlávkového salátu, na dílky nakrájeným vejcem a několika plátky šunky. Podle fantazie můžeme přidat také plátku nebo kostičky tvrdého sýra, další ředkvičky, zelenou petrželku apod.