Úhoř na žampionech
Potřebujeme:
- 1 úhoř
- 200 g žampionů
- 4 dcl rybího nebo hovězího vývaru
- 50 g tuku
- 5 lžic hladké mouky
- Muškátový květ
- Bílý pepř
- 2 žloutky
- Citrónová šťáva
Postup:
Úhoře očistíme, stáhneme z kůže, vykucháme, odkostíme a pokrájíme na dílky. Prosolíme a necháme cca 30 minut odstát. Poté jej vložíme do hrnce, přidáme nakrájené žampiony, přelijeme vývarem a vaříme 15 minut. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, vyjmeme uvařeného úhoře a jíškou zahustíme omáčku, ochutíme. Do hotové omáčky přidáme vaječné žloutky a ještě krátce provaříme. Částí omáčky přelijeme rybu, část můžeme podávat zvlášť.