Těstovinový salát s tuňákem
Potřebujeme:
- 400 g těstovin
- 250 g salátové okurky
- 250 g rajčat
- 250 g zelené papriky
- 250 g ledového salátu nebo čínského zelí
- 250 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1bílý jogurt
- sůl, citronová šťáva, olivový olej, provensálské koření
Postup:
Do vřící vody kápneme olej, mírně osolíme a vložíme těstoviny, které vaříme tak dlouho, až jsou poloměkké. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky. Těstoviny scedíme a ještě chvíli necháme pod utěrkou. Poté je vložíme do misky, kam přidáme nakrájenou zeleninu, tuňáka, pokapeme olivovým olejem, citrónovou šťávou, přidáme provensálské koření a nakonec lehce vmícháme bílý jogurt.