Tento web podporuje

Těstovinový salát s tuňákem

Potřebujeme:

  • 400 g těstovin
  • 250 g salátové okurky
  • 250 g rajčat
  • 250 g zelené papriky
  • 250 g ledového salátu nebo čínského zelí
  • 250 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1bílý jogurt
  • sůl, citronová šťáva, olivový olej, provensálské koření

Postup:

Do vřící vody kápneme olej, mírně osolíme a vložíme těstoviny, které vaříme tak dlouho, až jsou poloměkké. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky. Těstoviny scedíme a ještě chvíli necháme pod utěrkou. Poté je vložíme do misky, kam přidáme nakrájenou zeleninu, tuňáka, pokapeme olivovým olejem, citrónovou šťávou, přidáme provensálské koření a nakonec lehce vmícháme bílý jogurt.