Smetanový dezert
Potřebujeme:
- 800 g čerstvých jahod
- 1 balíček piškotů
- 4 kelímkyzakysané smetany
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 5 lžic cukru
- 1 vanilkový cukr
- na ozdobení: nesolené pistácie, máta
Postup:
Dno i stěny dortové formy hustě poklademe piškoty. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem, vmícháme dotuha ušlehanou smetanu ke šlehání a část krému nalijeme do formy na piškoty. Krém opatrně rozetřeme tak, aby byly piškoty zakryté, hustě poklademe jahodami nakrájenými na plátky, rozložíme na ně další vrstvu piškotů a zalijeme další vrstvou krému. Přidáme opět vrstvu jahod a piškotů a nakonec zalijeme zbylým krémem a uhladíme. Dezert necháme 24 hodin tuhnout v ledničce. Před podáváním posypeme sekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.