Tento web podporuje

Smetanový dezert

Potřebujeme:

  • 800 g čerstvých jahod
  • 1 balíček piškotů
  • 4 kelímkyzakysané smetany
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 5 lžic cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • na ozdobení: nesolené pistácie, máta

Postup:

Dno i stěny dortové formy hustě poklademe piškoty. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem, vmícháme dotuha ušlehanou smetanu ke šlehání a část krému nalijeme do formy na piškoty. Krém opatrně rozetřeme tak, aby byly piškoty zakryté, hustě poklademe jahodami nakrájenými na plátky, rozložíme na ně další vrstvu piškotů a zalijeme další vrstvou krému. Přidáme opět vrstvu jahod a piškotů a nakonec zalijeme zbylým krémem a uhladíme. Dezert necháme 24 hodin tuhnout v ledničce. Před podáváním posypeme sekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.