Tento web podporuje

Salát tuňákový

Potřebujeme:

  • 2 ks natvrdo uvařených vajec
  • 100 g zelených fazolek
  • 100g malých rajčátek
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 200 g salátové okurky
  • ½ hlávkového salátu
  • 1 konzerva tuňáka v oleji
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 6 ks černých oliv
  • citron, sůl, bazalka

Postup:

Fazolky vaříme v osolené vodě cca 8 minut,  poté rychle zchladíme a necháme okapat. Rajčata rozpůlíme, papriku nakrájíme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka a okurku na tenké plátky. Salát otrháme na jednotlivé listy. Zeleninu smícháme, přidáme na kostičky nakrájená vejce a konzervu tuňáka. Salátovou mísu vytřeme stroužkem česneku a zeleninu vložíme do mísy. Do salátu přidáme citrónovou šťávu, olivový olej a mírně osolíme. Nakonec přidáme nasekané olivy a bazalku.