Řecké žampióny
Potřebujeme:
- 500 g menších žampionů
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 4 lžíce olivového oleje (např. Bertolli)
- 2 snítky kopru
- 2 snítky tymiánu
- balíček z bylinek*
- sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme na plátky, utřeme nebo prolisujeme česnek, rajčata nakrájíme na kostičky a žampiony na čtvrtky. Na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku s česnekem, přidáme žampiony, rajčata, balíček z bylinek*, ochutíme koriandrem a solí. Přiklopíme pokličkou a necháme cca 20 minut dusit. Kopr a tymián a nasekáme nadrobno. Uvařenou směs přendáme do mísy, vyndáme balíček bylinek, přejileme trochou oleje a posypeme bylinkami.
* do 2 listů pórku zabalíme celerovou nař, petržel, rozmarýn, tymián, bobkový list a převážeme nití.