Tento web podporuje

Řecké žampióny

Potřebujeme:

  • 500 g menších žampionů
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 4 lžíce olivového oleje (např. Bertolli)
  • 2 snítky kopru
  • 2 snítky tymiánu
  • balíček z bylinek*
  • sůl, pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme na plátky, utřeme nebo prolisujeme česnek, rajčata nakrájíme na kostičky a žampiony na čtvrtky. Na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku s česnekem, přidáme žampiony, rajčata, balíček z bylinek*, ochutíme koriandrem a solí. Přiklopíme pokličkou a necháme cca 20 minut dusit. Kopr a tymián a nasekáme nadrobno. Uvařenou směs přendáme do mísy, vyndáme balíček bylinek, přejileme trochou oleje a posypeme bylinkami.

* do 2 listů pórku zabalíme celerovou nař, petržel, rozmarýn, tymián, bobkový list a převážeme nití.