Grilované vepřové kotlety
Potřebujeme:
- 500 g vepřové kotlety
- 150 ml rostlinného oleje
- 100 g čerstvých bylinek ( bazalka, saturejka, petrželka)
- ½ lžičky kardamomu
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky kurkumy
- 3 stroužky česneku (propasírovaného)
- 1 lžička citrónové šťávy, sůl
Postup:
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a připravíme si marinádu. Do rostlinného oleje přidáme citrónovou šťávu a všechny ingredience. Do této směsi dáme naklepané kotlety, které necháme v marinádě cca 2-3 hodiny. Poté dáme kotlety na gril a po obou stranách grilujeme cca 30-45 minut, až je maso měkké. Po otočení maso vždy potřeme zbytkem marinády. Podáváme z bílým (pro starší děti) tmavým pečivem a zeleninovým salátem.