Tento web podporuje

Marokánky

Potřebujeme:

  • 2 lžíce máslové Ramy
  • 100 g ovesných vloček
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g kandovaného ovoce
  • 2-3 lžíce medu
  • 250 g vlašských ořechů nebo mandlí
  • cca 2 lžíce celozrnné mouky
  • Na dohotovení:
  • 200 g čokolády s vyšším obsahem kakaa

Postup:

V pánvi rozpustíme rostlinný tuk a na něm krátce opražíme ovesné vločky. Ve větším kastrole přivedeme k varu smetanu, vmícháme kousky nakrájeného kandovaného ovoce, přidáme med, nahrubo nasekané ořechy či mandle, opražené vločky a celozrnnou mouku. Za mírného zahřátí povaříme do tuhé konzistence, pokud bude potřeba, můžeme ještě přidat mouku. Plech vyložíme pečícím papírem na který klademe lžicí kopečky připravené směsi (při pečení se mírně roztečou). Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut při 150°C.