Králík na smetaně
Potřebujeme:
- 1 celý králík
- 5 polévkových lžic rostlinného tuku (Rama, Flora)
- 250 ml sladké smetany
- 200 g cibule
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- 200 g petržele
- Bobkový list, nové koření, celý pepř
- Sůl
- Rama máslová
Postup:
Zapékací misku vymažeme rostlinným olejem, dáme do ní nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer. Králíka naporcujeme, osolíme a položíme na připravenou zeleninu a koření. Pečeme asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, vložíme dušenou zeleninu do mixéru a rozmixujeme. Takto vzniklou směs můžeme ještě propasírujeme přes cedník. Vzniklý základ zjemníme smetanou a krátce provaříme. Vhodnou přílohou jsou např. houskové knedlíky.