Jogurtový hřbet
Potřebujeme:
- 450 g bílého jogurtu
- 200 g polohrubé mouky
- 160 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 balíčky kypřícího prášku do pečiva
- tuk na vymazání formy a mouka na vysypání
- na ozdobení: 200 g jahod, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 sáček červeného želé na dorty v prášku
Postup:
Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme jogurt, mouku smíchanou s prškem do pečiva a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazené a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme cca 35 minut při teplotě 170 °C. Upečený hřbet vyklopíme a necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme dvě třetiny jahod, smícháme je s želé rozpuštěným podle návodu na obalu, nalijeme na vychladlý hřbet. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou a zbylými jahodami.