Filé na zelenině
Potřebujeme:
- 2 mrkve
- 2 cukety
- 2 cibulky
- 2 lžíce rostlinného tuku
- 250 ml smetany (např. Rama Cremefine)
- Sůl
- Pepř
- kari koření
- 4 porce filé
- šťáva z 1 citronu
- snítka estragonu
- 2 lžíce strouhanky
Postup:
Zeleninu očistíme, omyjeme, pokrájíme a asi 5 minut restujeme. Přidáme smetanu, necháme přejít varem a okořeníme. Zeleninu se smetanou vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy. Porce filé očistíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zelenině do pekáčku. Na závěr posypeme strouhankou smíchanou se sekaným estragonem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Podáváme s vařenými brambory.