Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Potřebujeme:
- 300 g polohrubé mouky
- 40 g cukru
- 50 g Flory
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- 10 g droždí
- Olej na pomaštění
- Sůl
- Krém:
- 500 ml mléka
- 30 g pudinkového prášku
- 50 g cukru
- 1 vejce
- 15 g Flory
Postup:
Z části vlažného mléka, malého množství cukru, mouky a droždí připravíme kvásek a necháme na teple vykynout. Těsto vypracujeme z prosáté mouky, cukru, citrónové kůry z omytého citronu, rozehřáté Flory, vajec, vykynutého kvásku a vlažného mléka. Vykynuté těsto vyválíme, nakrájíme na malé kousky a poskládáme na tukem vytřený plech nebo pekáček. Dobře promastíme, aby se buchtičky nelepily. Po vykynutí upečeme do zlatova v dobře předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme na vál a při podávání poléváme porce buchtiček vanilkovým krémem.