Tento web podporuje

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Potřebujeme:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 40 g cukru
  • 50 g Flory
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 10 g droždí
  • Olej na pomaštění
  • Sůl
  • Krém:
  • 500 ml mléka
  • 30 g pudinkového prášku
  • 50 g cukru
  • 1 vejce
  • 15 g Flory

Postup:

Z části vlažného mléka, malého množství cukru, mouky a droždí připravíme kvásek a necháme na teple vykynout. Těsto vypracujeme z prosáté mouky, cukru, citrónové kůry z omytého citronu, rozehřáté Flory, vajec, vykynutého kvásku a vlažného mléka. Vykynuté těsto vyválíme, nakrájíme na malé kousky a poskládáme na tukem vytřený plech nebo pekáček. Dobře promastíme, aby se buchtičky nelepily. Po vykynutí upečeme do zlatova v dobře předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme na vál a při podávání poléváme porce buchtiček vanilkovým krémem.