Drůbeží směs se zeleninou
Potřebujeme:
- 500 g kuřecích prsou
- 250 g mražené zeleniny (např. mrkev, hrášek, brokolice, fazolky, květák, kukuřice apod.)
- 5 rostlinný olej (olivový, řepkový)
- 1-2 cibule
- 2 polévkové lžíce solamylu
- Sůl, koriandr, špetka kurkumy, česneku
Postup:
Na zpěněnou nakrájenou cibulku dáme koření, česnek a na nudličky nakrájené drůbeží maso a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu a dusíme tak dlouho, dokud není vše měkké (ne příliš dlouhou dobu, dlouhou tepelnou úpravou dochází ke ztrátě cenných výživných látek z masa i ze zeleniny). Ve studené vodě rozmícháme solamyl, kterým uvařenou směs zahustíme. Ještě krátce povaříme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou například brambory, rýže, těstoviny, kuskus nebo celozrnné pečivo.