Brusinková lahůdka
Potřebujeme:
- 500 g kandované pomerančové kůry
- 80 ml pomerančového džusu
- 500 g hladké mouky
- 5 g mleté skořice
- 5 g kypřícího prášku
- 3 g mletého zázvoru
- 2 g jedlé sody
- 2 g soli
- 250 g rostlinného tuku
- 250 g hnědého cukru
- 1 vejce
- 10 g vanilky
- 8 g strouhané pomerančové kůry
- 190 g sekaných vlašských ořechů
- 190 g sekaných pistácií
- 130 g kompotovaných nebo mražených brusinek
Postup:
Kandovanou pomerančovou kůru namočíme do džusu. Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme ostatní přísady a promícháme. Nakonec přidáme pomerančovou kůru s džusem a odkapané brusinky. Z vzniklé hmoty děláme na plech hrudky, které pečeme při 200 °C asi 15 minut.