Tento web podporuje

Brusinková lahůdka

Potřebujeme:

  • 500 g kandované pomerančové kůry
  • 80 ml pomerančového džusu
  • 500 g hladké mouky
  • 5 g mleté skořice
  • 5 g kypřícího prášku
  • 3 g mletého zázvoru
  • 2 g jedlé sody
  • 2 g soli
  • 250 g rostlinného tuku
  • 250 g hnědého cukru
  • 1 vejce
  • 10 g vanilky
  • 8 g strouhané pomerančové kůry
  • 190 g sekaných vlašských ořechů
  • 190 g sekaných pistácií
  • 130 g kompotovaných nebo mražených brusinek

Postup:

Kandovanou pomerančovou kůru namočíme do džusu. Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme ostatní přísady a promícháme. Nakonec přidáme pomerančovou kůru s džusem a odkapané brusinky. Z vzniklé hmoty děláme na plech hrudky, které pečeme při 200 °C asi 15 minut.