Ptejte se odborníka on-line!
Základ správného jídelníčku dětí i dospělých by měly tvořit sacharidy získané zejména z chleba, cereálií, těstovin, rýže, ovoce či zeleniny. Ačkoli jsou tyto složky potravy často podceňovány, dodávají tělu podstatnou část veškeré energie. Kromě toho obsahují i celou řadu prospěšných vitaminů, antioxidanty, minerální látky a také vlákninu, což správně tušili už naši předkové – dnešní doba ale příjmu „dobrých“ sacharidů příliš nepřeje.
Které to jsou a kdy je správně do jídelníčku dětí zařazovat jste se mohli ptát úterý 20.10.2009 od 14 hodin primáře Kliniky dětského a dorostového lékařství Všeobecné fakultní nemocnice v Praze MUDr. Pavla Frühaufa, CSc.
Inspirujte se a přečtěte si další články, které jsme tématu pečiva a cereálií věnovali