Cizokrajné pochoutky v dětském jídelníčku aneb Doporučení (nejen) na dovolenou
Nastává letní období a s ním doba tolik očekávaných prázdnin a dovolených. Řada z nás vyrazí z Čech do teplejších krajů za sluncem a mořem a s ním spojenými zážitky, mezi které patří i ochutnávání místních typických pokrmů.
Mezi časté dovolenkové destinace Čechů patří Egypt, Turecko či Tunis, někdo vyrazí „jen“ po Evropě, další se podívá až do Asie. U dospělých nehrozí při rozumném zkoušení nových a nezvyklých pokrmů téměř žádný problém, u dětí je tomu ale jinak. Existují méně obvyklé ingredience, které dětskému organizmu příliš neprospívají, jiná jídla mezinárodní kuchyně mají naopak vhodnější složení než běžná česká kuchyně.
Náš nový miniseriál vám ukáže, které cizokrajné speciality můžete nabídnout i svým ratolestem a za jakých okolností. Doporučíme Vám také, jak při konzumaci pokrmů v cizích krajích postupovat, abyste se vyhnuli případným zdravotním potížím. Ke každé zmíněné kuchyni přidáme také recept od našeho kuchaře Radka Kašpárka, kterého můžete znát z vaření pro děti v pořadu České televize Sama doma.