Tento web podporuje

Pařížské bagety

Potřebujeme:

  • 1 kg hladké nebo celozrnné mouky (dle věku dítěte)
  • 1/2 lžičky moučkového cukru
  • 40 g droždí
  • 1 lžička soli

Postup:

V misce rozmícháme lžíci mouky, cukr, rozdrobené droždí a přilijeme vodu. Vše dobře rozmícháme a necháme v taple vykynout. Mouku prosyjeme do mísy, vmícháme sůl, přilijeme kvásek, cca 300 ml vody a vypracujeme hldké těsto. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá mísy a tvoří se na něm bubliny. Pak je poprášíme moukou a přikryté necháme kynout při pokojové teplotě cca 2 1/2 – 3 hodiny. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme na 5 dílů a  každý vyválíme na delší váleček. Přendáme na plech a přikryté necháme ještě 15 minut kynout. Bagety nakrojíme šikmo ostrým nožem (několika zářezy), potřeme je vlažnou vodou a pečeme ve vyhřáté  troubě při 220°C cca 40 minut.