Jak je to s margaríny doopravdy
V posledních několika týdnech se prostřednictvím e-mailů šíří poplašný materiál o škodlivosti margarínů (rostlinných tuků) a vyvolává stále více dotazů spotřebitelů. Tvrzení o nebezpečném vlivu margarínů na lidský organizmus, zejména z důvodu vysokého obsahu trans mastných kyselin, se však nezakládají na pravdě a uvádí spotřebitele v omyl. Je totiž prokázáno, že rostlinné tuky (margaríny) na českém trhu, až na velmi vzácné výjimky málo známých značek, mají velmi kvalitní a lidskému zdraví prospěšné nutriční složení.
Nabízíme vám srovnání – poplašný text i vyjádření odborníků, které všechna nepravdivá tvrzení uvádí na pravou míru. Pokud se i vy sami se chcete vyjádřit k oběma materiálům či se s námi podělit o svůj názor, můžete se zapojit do patřičného tématu v diskusi.