Tento web podporuje

Salát zeleninový s lilkem

Potřebujeme:

  • 400 g zelených fazolek
  • 1 ks červené papriky
  • 300 g lilku
  • 1 ks menší čekanky
  • 1 ks červené cibule
  • 3 ks rybího filé
  • 2 lžíce kaparů
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžičky strouhaného křenu
  • ½ avokáda
  • sůl, bazalka, citron

Postup:

Fazolky, papriku, lilek a čekanku omyjeme. Fazolky nakrájíme na menší kousky, papriku nakrájíme na nudličky a lilek nakrájíme na kolečka. Rybí filé nakrájíme na menší kousky a podusíme na olivovém oleji. Na zálivku oloupeme cibuli, kterou najemno nasekáme. Vychladlé filé smícháme s kapary, cibulí, citronem, 2 lžícemi olivového oleje, křenem a osolíme. Fazolky povaříme v osolené vodě cca 10 minut a poté je necháme okapat v sítu. Zbylý olej zahřejeme v pánvi, lilek a papriku do něj vložíme a krátce osmažíme. Smícháme s okapanými fazolkami. Ještě teplou zeleninu doplníme zálivkou. Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Dužinu oloupeme, nakrájíme na plátky a vmícháme do salátu. Zeleninový salát servírujeme na listy čekanky, posypeme bazalkou  a podáváme s čerstvým pečivem.