Salát zeleninový s lilkem
Potřebujeme:
- 400 g zelených fazolek
- 1 ks červené papriky
- 300 g lilku
- 1 ks menší čekanky
- 1 ks červené cibule
- 3 ks rybího filé
- 2 lžíce kaparů
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžičky strouhaného křenu
- ½ avokáda
- sůl, bazalka, citron
Postup:
Fazolky, papriku, lilek a čekanku omyjeme. Fazolky nakrájíme na menší kousky, papriku nakrájíme na nudličky a lilek nakrájíme na kolečka. Rybí filé nakrájíme na menší kousky a podusíme na olivovém oleji. Na zálivku oloupeme cibuli, kterou najemno nasekáme. Vychladlé filé smícháme s kapary, cibulí, citronem, 2 lžícemi olivového oleje, křenem a osolíme. Fazolky povaříme v osolené vodě cca 10 minut a poté je necháme okapat v sítu. Zbylý olej zahřejeme v pánvi, lilek a papriku do něj vložíme a krátce osmažíme. Smícháme s okapanými fazolkami. Ještě teplou zeleninu doplníme zálivkou. Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Dužinu oloupeme, nakrájíme na plátky a vmícháme do salátu. Zeleninový salát servírujeme na listy čekanky, posypeme bazalkou a podáváme s čerstvým pečivem.