Pstruh na zelenině
Potřebujeme:
- 2 mrkve
- 2 cukety
- 2 cibulky
- 2 lžíce rostlinného tuku
- dle chuti olivy
- Sůl
- Pepř
- kari koření
- 5 porcí pstruha
- šťáva z 1 citronu
- snítka estragonu
- 2 lžíce strouhanky
Postup:
Zeleninu očistíme, omyjeme, pokrájíme a asi 5 minut restujeme. Přidáme sekané olivy, necháme přejít varem a okořeníme. Zeleninu vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy. Porce pstruha očistíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zelenině do pekáčku. Na závěr posypeme strouhankou smíchanou se sekaným estragonem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Podáváme s vařenými brambory.