Jogurtový hřbet

Potřebujeme:

  • 450 g bílého jogurtu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 160 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 balíčky kypřícího prášku do pečiva
  • tuk na vymazání formy a mouka na vysypání
  • na ozdobení: 200 g jahod, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 sáček červeného želé na dorty v prášku

Postup:

Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme jogurt, mouku smíchanou s prškem do pečiva a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazené a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme cca 35 minut při teplotě 170 °C. Upečený hřbet vyklopíme a necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme dvě třetiny jahod, smícháme je s želé rozpuštěným podle návodu na obalu, nalijeme na vychladlý hřbet. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou a zbylými jahodami.