Vývar se špenátovým svitkem

Potřebujeme:

  • 100 g hovězí maso s kostí
  • 20 g Ramy s máslovou příchutí
  • 2 vejce
  • 30 g polohrubé mouky
  • 80 g čerstvého špenátu
  • Pažitka, sůl

Postup:

Vypraný špenát spaříme ve vařící vodě. Scedíme a vodu ze špenátu ještě důkladně vymačkáme. Prolisujeme ho a zamícháme do hmoty na svitek, kterou si připravíme utřením Ramy se žloutky a solí. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme do žloutků utřených s Ramou a solí a při pozvolném míchání přidáme mouku. Připravenou hmotu vlijeme do pekáčků vymazaných tukem a vysypaných moukou, rozetřeme a pečeme v mírné troubě. Do růžova upečený svitek nakrájíme na malé kousky a před podáním vložíme do vývaru. Polévku ozdobíme omytou nakrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou.