Tento web podporuje

Velikonoční salát z vajec

Potřebujeme:

  • 9 vajec
  • 2 hlávkové saláty
  • 1 svazek ředkviček
  • 100 g šunky
  • 1 bílý jogurt
  • 4 vařené brambory
  • 4 sterilované okurky
  • sůl
  • citrónovou šťávu

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme, jedno vejce si necháme na ozdobu. Přidáme jeden na nudličky nakrájený hlávkový salát, nadrobno nakrájené ředkvičky, šunku, na kostičky nakrájené brambory a okurky. Vše promícháme, spojíme jogurtem, dochutíme solí a citrónem a necháme chvíli odležet v chladu.

Vychladlý salát dáme do mísy, ozdobíme lístky druhého hlávkového salátu, na dílky nakrájeným vejcem a několika plátky šunky. Podle fantazie můžeme přidat také plátku nebo kostičky tvrdého sýra, další ředkvičky, zelenou petrželku apod.