Salát tuňákový
Potřebujeme:
- 2 ks natvrdo uvařených vajec
- 100 g zelených fazolek
- 100g malých rajčátek
- 1 ks červené papriky
- 1 ks jarní cibulky
- 200 g salátové okurky
- ½ hlávkového salátu
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 6 ks černých oliv
- citron, sůl, bazalka
Postup:
Fazolky vaříme v osolené vodě cca 8 minut, poté rychle zchladíme a necháme okapat. Rajčata rozpůlíme, papriku nakrájíme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka a okurku na tenké plátky. Salát otrháme na jednotlivé listy. Zeleninu smícháme, přidáme na kostičky nakrájená vejce a konzervu tuňáka. Salátovou mísu vytřeme stroužkem česneku a zeleninu vložíme do mísy. Do salátu přidáme citrónovou šťávu, olivový olej a mírně osolíme. Nakonec přidáme nasekané olivy a bazalku.