Přírodní řízky po myslivecku

Potřebujeme:

  • 5 ks vepřových kotlet
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 200 g žampionů
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 ks Ramy Cramefine
  • sůl, olivový olej

Postup:

Cibulku nakrájíme na kostičky a osmažíme na olivovém oleji až zesklovatí. Papriky nakrájíme na tenké nudličky, přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme. Poté přidáme rajský protlak a zředíme vývarem. Maso naklepeme, osolíme a osmahneme na olivovém oleji po obou stranách. Přidáme směs zeleniny, žampionů a dusíme, až je maso měkké. Pak ho vyjmeme z omáčky. Smetenu smícháme s moukou a vmícháme do připravené omáčky. Poté vložíme kotlety a ještě krátce podusíme.