Polévka hovězí s játrovou rýží
Potřebujeme:
- 250 g hovězího masa s kostí
- 200 g mražené zeleniny
- 100 g drůbežích jater
- 50 g cibule
- 1 ks vejce
- voda sůl, česnek, strouhanka, muškátová květ, pažitka
Postup:
Do osolené vody dáme vařit hovězí maso s kostí a přidáme cibuli. Vaříme cca 1 hodinu, poté vývar scedíme a přidáme mraženou zeleninu, zavaříme játrovou rýži a okořeníme omytou a posekanou pažitkou. Chuť zlepšíme oříškem Ramy.
Játrová rýže: omytá játra omyjeme a umeleme zároveň s cibulí, přidáme vejce, utřený česnek a strouhanou housku. Okořeníme muškátovým květem a protlačíme přes struhadlo do vařící polévky. Do osolené vody dáme vařit hovězí maso s kostí a přidáme cibuli. Vaříme cca 1 hodinu, poté vývar scedíme a přidáme mraženou zeleninu, zavaříme játrovou rýži a okořeníme omytou a posekanou pažitkou. Chuť zlepšíme oříškem Ramy.