Tento web podporuje

Polévka hovězí s játrovou rýží

Potřebujeme:

  • 250 g hovězího masa s kostí
  • 200 g mražené zeleniny
  • 100 g drůbežích jater
  • 50 g cibule
  • 1 ks vejce
  • voda sůl, česnek, strouhanka, muškátová květ, pažitka

Postup:

Do osolené vody dáme vařit hovězí maso s kostí a přidáme cibuli. Vaříme cca 1 hodinu, poté vývar scedíme a přidáme mraženou zeleninu, zavaříme játrovou rýži a okořeníme omytou a posekanou pažitkou. Chuť zlepšíme oříškem Ramy.

Játrová rýže: omytá játra omyjeme a umeleme zároveň s cibulí, přidáme vejce, utřený česnek a strouhanou housku. Okořeníme muškátovým květem a protlačíme přes struhadlo do vařící polévky. Do osolené vody dáme vařit hovězí maso s kostí a přidáme cibuli. Vaříme cca 1 hodinu, poté vývar scedíme a přidáme mraženou zeleninu, zavaříme játrovou rýži a okořeníme omytou a posekanou pažitkou. Chuť zlepšíme oříškem Ramy.