Nadívané hříbky

Potřebujeme:

  • 12 větších hřibů
  • 250 g žampionů
  • 2 šalotky
  • 125 g strouhaného sýra (např. ementálu nebo madelandu)
  • 1 lžička namletého barevného pepře
  • 1 svazek pažitky
  • 2 lžíce olivového oleje (např. Bertolli)
  • sůl

Postup:

Hřiby očistíme, nohy nasekáme na malé kousky a klobouky necháme stranou. Žampiony a šalotku očistíme, nakrájíme nadrobno a smícháme spolu s pepřem. Dusíme asi 3 minuty na rozpáleném olivovém oleji. Na plech na pečicí papír položíme klobouky hřibů naplněné připravenou dušenou směsí, osolíme a opepříme. Překryjeme dalším pečicím papírem nebo alobalem a necháme v předehřáté troubě (150 °C) cca 20 minut zapékat. Odstraníme vrchní papír, posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut pečeme.