Tento web podporuje

Královský sendvič – pro velké jedlíky

Potřebujeme:

  • 4 plátky bílého toastového chleba
  • 20 g rostlinného tuku
  • 20 g sýra Ementál
  • 20 g šunky od kosti
  • 20 g sýra žervé s pažitkou
  • 20 g sýra Cottage
  • 20 g pečené ryby
  • Na ozdobu: ledový nebo čínský salát, rajče, červená kapie, salátová okurka, jarní cibulka, kolečko citronu

Postup:

Jeden plátek chleba potřeme rostlinným tukem, poklademe ementálem a proložíme zeleninou, na něj položíme druhý plátek chleba potřený rostlinným tukem, obložený šunku od kosti a proložený zeleninou, přidáme třetí plátek chleba potřený rostlinným tukem s plátkem pečené ryby (pokud je ryba tučnější nemusíme ani chléb tukem potírat), proložíme zeleninou, na něj položíme čtvrtý krajíc, potřeme sýrem Cottage a obložíme zeleninou. Celý sendvič potřeme nahoře sýrem žervé, posypeme bazalkou a navrch položíme slabé kolečko citronu.