Grilované vepřové kotlety

Potřebujeme:

  • 500 g vepřové kotlety
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 100 g čerstvých bylinek ( bazalka, saturejka, petrželka)
  • ½ lžičky kardamomu
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky kurkumy
  • 3 stroužky česneku (propasírovaného)
  • 1 lžička citrónové šťávy, sůl

Postup:

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a připravíme si marinádu. Do rostlinného oleje přidáme citrónovou šťávu a všechny ingredience. Do této směsi dáme naklepané kotlety, které necháme v marinádě cca 2-3 hodiny. Poté dáme kotlety na gril a po obou stranách grilujeme cca 30-45 minut, až je maso měkké. Po otočení maso vždy potřeme zbytkem marinády. Podáváme z bílým (pro starší děti) tmavým pečivem a zeleninovým salátem.