Grilované vepřové kotlety

Potřebujeme:

  • 500 g vepřové kotlety
  • Příprava marinády:
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 100 g čerstvých bylinek (bazalka, saturejka, petrželka)
  • ½ lžička kardamomu
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky kurkumy
  • 3 stroužky česneku (propasírovaného)
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • sůl

Postup:

Kotlety naklepeme, osolíme a připravíme si marinádu. Do rostlinného oleje přidáme citrónovou šťávu a všechny ostatní ingredience. Do této směsi dáme naklepané kotlety, které necháme v marinádě cca 2-3 hodiny. Poté dáme kotlety na gril a po obou stranách grilujeme cca 30-45 minut, až je maso měkké. Po otočení maso vždy potřeme zbytkem marinády. Podáváme s bílým, pro starší děti s tmavým pečivem a zeleninovým salátem.