Grilovaná kuřecí prsíčka

Potřebujeme:

  • 500 g kuřecích nebo krůtích prsou
  • 5 lžic olivového oleje
  • ½ lžičky kardamonu
  • ½ lžičky zázvoru
  • ½ lžičky kari koření
  • 1 lžička ořechů (pro starší děti)
  • sůl, čerstvé bylinky

Postup:

Drůbeží maso nakrájíme na plátky, osolíme, přes mikrotenovou folii nebo sáček jemně naklepeme a naložíme cca na 2 hodiny do marinády. Marinádu připravíme z olivového oleje, kardamonu, zázvoru, kari, ořechů a čerstvých bylinek. Namarinované maso pozvolna grilujeme a přitom potíráme zbylou marinádou. Hotové podáváme s pečivem, případně s grilovanými brambory. Vhodnou přílohou je zelenina či zeleninový salát.