Tento web podporuje

Filé na zelenině

Potřebujeme:

  • 2 mrkve
  • 2 cukety
  • 2 cibulky
  • 2 lžíce rostlinného tuku
  • 250 ml smetany (např. Rama Cremefine)
  • Sůl
  • Pepř
  • kari koření
  • 4 porce filé
  • šťáva z 1 citronu
  • snítka estragonu
  • 2 lžíce strouhanky

Postup:

Zeleninu očistíme, omyjeme, pokrájíme a asi 5 minut restujeme. Přidáme smetanu, necháme přejít varem a okořeníme. Zeleninu se smetanou vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy. Porce filé očistíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zelenině do pekáčku. Na závěr posypeme strouhankou smíchanou se sekaným estragonem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Podáváme s vařenými brambory.