Drůbeží směs se zeleninou

Potřebujeme:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g mražené zeleniny (např. mrkev, hrášek, brokolice, fazolky, květák, kukuřice apod.)
  • 5 rostlinný olej (olivový, řepkový)
  • 1-2 cibule
  • 2 polévkové lžíce solamylu
  • Sůl, koriandr, špetka kurkumy, česneku

Postup:

Na zpěněnou nakrájenou cibulku dáme koření, česnek a na nudličky nakrájené drůbeží maso a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu a dusíme tak dlouho, dokud není vše měkké (ne příliš dlouhou dobu, dlouhou tepelnou úpravou dochází ke ztrátě cenných výživných látek z masa i ze zeleniny). Ve studené vodě rozmícháme solamyl, kterým uvařenou směs zahustíme. Ještě krátce povaříme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou například brambory, rýže, těstoviny, kuskus nebo celozrnné pečivo.