Bramborové šišky s tvarohem

Potřebujeme:

  • 800 g brambor
  • 150 g hrubé mouky
  • 80 g krupice
  • 1 vejce
  • 130 g tvarohu
  • 50 g cukru moučka
  • 50 g Ramy
  • Sůl

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit a oloupeme. Studené prolisujeme nebo jemně nastrouháme, přidáme sůl, vejce, krupici, hrubou mouku (část necháme na vyválení šišek) a zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme dlouhé prameny a rozkrájíme na dílky, ze kterých tvarujeme šišky. Uvařené, okapané šišky promastíme olejem a posypeme nastrouhaným tvarohem, pocukrujeme a mastíme rozpuštěným rostlinným tukem. Můžeme také místo tvarohu posypat umletým mákem, kakaem, strouhankou apod.